Čokoláda - hvězda v kosmetice
Dnes se budeme věnovat čokoládě. Nebude se ale jednat o mléčnou čokoládu, natož tak tu s oříšky nebo ovocem nebo bílou. Ale pořádnou čokoládu. Tu hořkou. A čím víc procent kakaa, tím lépe. Nechceme si totiž přivodit obezitu, ale být krásné. A to právě čokoláda umí.
Asi jste nepřeslechly fámy o vzniku akné kvůli čokoládě. Jednu dobu se to omílalo stále dokola. Máš pupínky? No to máš z toho, že jíš čokoládu. Ale právě naopak čokoláda s vysokým obsahem kakaa má blahodárné protizánětlivé účinky. Takže sem s ní! Navíc je výborný antioxidant a bojuje s volnými radikály, které na naši kůži působí snad každou vteřinou.
Čokoláda, stejně jako káva je výbornou složkou kosmetiky i pro stárnoucí pleť. Díky vitamínu B1 a magnesiu vypíná vrásky a zamezuje tvorbě pigmentových (tzv. “stařeckých“) skvrn. Navíc je po ní kůže krásně hladká. Použití kvalitní čokolády nebo kakaa jako pleťové masky působí na tělo i mysl antistresově.
Vůně čokolády působí relaxačně a jako veliké afrodiziakum. Není tedy pochyb, že krémy a parfémy s vůní čokolády jdou v dnešním kosmetickém průmyslu na dračku a těžko se hledá značka, která by čokoládu v nějakém odvětví nevyzkoušela.
Pro její účinky se doporučuje návštěva čokoládových lázní, nebo domácí pleťové masky a zábaly.
- Kakao smícháme s mlékem nebo smetanou tak, aby vznikla hustší kašovitá hmota a naneseme na pleť.
- Nebo na pleť nanášíme rovnou rozpuštěnou čokoládu s minimálně 70% kakaa